20 aprill, 2021

Kuidas uued "kanad" sisse kolida üritasid

Eile hommikul helistas naabrinaine, et kuule, sul on kaks paabulindu ukse taga! Normaalne. On teil muidu kunagi juhtunud, et paabulinnud ukse taha tulevad?

Paabulinde leidub siin mitmetes linnades, aga tavaliselt okupeerivad nad parke, mitte ei käi inimestel ukse taga. Meie linnas on neid nii vähe, et ma ise polnud siiani kordagi näinud, aga sõber räägib tihti, kuidas nad ta poja kooli juures ringi jalutavad. 

Paabud on üsna rahulikud, päris katsuma muidugi ei tasu minna, aga see neid väga ei häiri kui inimene lähemale kõnnib. Ju nad ole harjunud. Peamine probleem, mida tekitavad, on see, et isased ründavad mõnikord pargitud autosid, sest näevad peegeldusel iseennast, arvavad, et see on konkurent ning lendavad kallale.

Saba on uhke, aga aju väike. Mis sa teed...

Need uhke sabaga isendid on isased, emased näevad palju tagasihoidlikumad välja. Saba avatakse täies mõõdus, et pruudile muljet avaldada või vaenlast minema ehmatada. Mul ei õnnestunud seekord sabashow'd näha, sest mõlemad olid isased ja omavahel ilmselt pigem platoonilistes suhetes, polnud vaja vastastikku muljet avaldada.

16 kommentaari:

  1. Oi, paabulinnud!! Ei, meil pole ukse taha tulnud (siiani), aga me näeme neid regulaarselt, kümnete kaupa, kui naaberfarmis oma lihakraami järel käime. Isased on jah jube sõjakad. Ma ükskord läksin sabast pilti tegema, tüüp asus mind ründama. Ja nad on SUURED! Pole üldse lõbus, kui sihuke ähvardavalt su poole liigub.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Meil on siin ühes lähedases linnas park neid täis. Väga kihvt on seal jalutada, näeb ikka neid uhkeid sabasid ka. Aga nad pidavad mune väga sõjakalt kaitsma, nii et kui hauduv emane on lähedal, peab ettevaatlik olema.

      Kustuta
  2. Kui pilte poleks, ei usuks :) mul on loomaaiast meelde jäänud, et nad teevad vist päris koledat häält?
    Aga ilusad on küll !

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Nad muuhulgas kriiskavad, luust ja lihast läbilõikavalt.

      Kustuta
  3. Anonüümne20/4/21 21:35

    Nad... näuvad nagu kassid. Ükskord üks püüdis emase tähelepanu tuulise ilmaga ja tuul pidi ta peaaegu pikali lükkama.

    VastaKustuta
  4. Ja kükitavad puude okstel, nagu tuvid...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Lendasid üllatavalt vabalt oma suure kogu kohta. No mitte pikka maad, aga aiale ja sealt maha käis küll mängleva kergusega. Aga oksa peal istumiseks peab ikka korralik tugev oks olema. Suuruse poolest on nad nagu kalkunid :D

      Kustuta
  5. Meil käivad luiged ukse taga ja need on ikka krdma hirmsad, sisisevad, jälitavad sind veel, võivad sind auguliseks peksta oma nokaga. Muinasjutt ilusast luigest on meie jaoka ajaloo.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Luik on natuke nagu hani minu meelest. Ma ikka veits kardan.

      Kustuta
  6. Kui ma veel Instituudis õppisin, siis käisin kord loomaaias, ja ostsin Raeköögist pannkooke kaasa. Seal oli aga umbes 50 noort paabulindu lahtiselt tee peal (no sabad polnud veel täiemõõdulised) ja nii kui nad nägid, et ma pannkooked söön, oli kogu see kamp mul ümber ja "nõvdsid". Igavesti vahvad olid, taltsad ka, lasid pai teha ja puha, no päris jalust maha ei jooksnud, kuigi jah, olid umbes kalkuni mõõtu. Aga koogid sõidki mul käest ära :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ise ka ikka pannkooki said või jagasidki kõik laiali?

      Kustuta
    2. No natuke ikka sain algul. Need olid küll sellised suured, kandilise ahjuplaadi peal tehtud, aga hästi õhukesed ja maitsvad, ma võtsin kümme tükki, sest kavatsesin seal pikemalt olla ja joonistada, aga krt külm oli, ei saanudki joonistada, näpud jäid kangeks. Aga no mis see oli 50 ahne kalkuni peale - nagut kerisele - korraks nuusata.
      Muuseas, meil sajab praegu laia lund!

      Kustuta
  7. Ja taskusse ja põue üritasid ka pugeda. Plutita siis veel teisi, kui umbes 50 kalkunit sulle ütekõrraga sülle ja põue trügib, einoh! Ikke kes ees, see mees! ütlesin viimaks neile, et nii, nüüd on otsas - poot kinni ja mitte üks sai, aga ega nad eriti ei uskunud, mõni tuli veel peaaegu et väratinigi järele.
    Aga paabulinnu hääl pidi olema jah üks maailma kõige koledamaid hääli. Kes on näinud venelaste "Mowglit", siis seal algustiitrite taustal on paabulinnu hääl.

    VastaKustuta
  8. Meil paabulinde ei ole, küll aga tuli ükskord täiskasvanud mäger läbi kassiluugi tuppa:) Lisaks käis köögiakna taga lillekastidesse istutatud porgandeid välja kaevamas ja sõi neid häälekalt.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma pole vist kunagi oma elus mäkra näinudki! Päris lahe oleks kui tuppa astuks, hahaa.

      Kustuta