20 märts, 2020

Remont - enne ja pärast

Sellest ajast peale kui siia kolisime, on Matt'i häirinud köögi tasapinnad ja mind elutoa hall sein. Kusjuures täpselt samasugune sein on meil ka magamistoas ja seal ei sega see mind üldse. Aga elutoa oma on algusest peale vale tundunud.

Kõigele sellele lisandus kolmas probleem - meie magamistoa dušinurga valged vuugivahed ei kannatanud enam mingit kriitikat, ühegi vahendi ega hullu nühkimisega puhtaks ei läinud. Matt'i isa oli külas ja kuna tema on tark-mees-taskus, uurisin huvi pärast, et kui kulukaks võiks minna selle nurga renoveerimine? Isa küsis, et kas ma olen proovinud klooriga puhastada? Kohalikud arrrrmastavad kloori ja ma ei ole sellest mitte kunagi aru saanud. Mürgine ja haiseb - tänapäeval on ometigi nii palju normaalsemaid vahendeid! Aga kuna nad nagunii ehituspoodi läksid, oli ta selle mulle koju kätte toonud ja ebaviisakas olnuks mitte proovida.


Ütles, et pihusta mingi pool pudelitäit dušinurka ja lihtsalt jäta mõneks tunniks toimima. Õnneks on vannitoas aken, tegin selle pärani lahti, panin ventilatsiooni huugama ja ukse vahelt kinni. Paar tundi hiljem läksin haisukotti maha loputama ja... ma ei uskunud oma silmi! Dušinurk oli NII säravvalge, et valus vaadata! Ma oleksin võinud miljoni peale kihla vedada, et kaheksa aastat vana vuugivahe ei lähe mingi nipiga nii täiuslikult puhtaks nagu oleks värskelt remonditud. Aga läks! Miks mulle keegi varem ei öelnud, et kloor selline imevahend on?

Aga miks see kõik oluline on - sest Matt ütles, et kui ma vannitoa remontimise plaanist loobun, võime selle arvelt köögis veidi rohkem teha. Ja mina pakkusin kohe, et äkki värviks siis selle halli seina ülejäänutega sama tooni (mille vastu on ta algusest peale olnud) ja ta oli nõus! Aga see oli lõpuks täielik win-win olukord, sest vannituba, nagu teate, remontis end põhimõtteliselt ise ära!


Etteruttavalt võin öelda, et järgmine projekt on valgusti vahetus, aga kuna sellele on praktiliselt võimatu ligi pääseda, tuleb leida elektrifirma, kes tooks spetsiaalsed redelid või tellingud või ma ei tea, mille, et see väike asi ära lahendada. Aga praeguses maailmalõpu olukorras on imelik helistada, et vabandage, mul on üks kole must lamp, mille asemele on ilusat heledat vaja... Esimese maailma probleemid.

Muideks, ma arvasin, et värvijad ehitavad mingi asja, et sinna lae alla pääseda, aga nad tegid kõik mingite pikkade tokkidega ära ja redeleid ei kasutanud üldse. Kahju, et ma ei taibanud peale passida, sest ma ei suuda tagantjärele välja mõelda, mismoodi on võimalik nii ideaalselt laeliistu kõrvalt värvida kui sinna lähedale ei lähe?

-

Köögist ka - mind häiris vana kraanikauss. See plekist variant näitab isegi iga kuivanud veetilga välja, mustusest rääkimata. Ma kokkan päris palju, nii et pidevalt viskan midagi kraanikaussi ja minu meelest ei püsinud see isegi viis minutit puhtana. Ei pea vist isegi mainima, et uue kraanikausiga olen väga rahul! Nädal aega on ta seal olnud, pesemist pole kordagi vajanud ja mustus välja ei paista. Laisa inimese nutikad lahendused.


Lisaks kõigele muule sain täna oma passi kätte. Postiljon tõi mingi paki ja ütles, et kuule, su pass tuli ka, aga koroona tõttu ei tohi me enam allkirja nõudvaid asju inimestele kätte toimetada. Nii et mine postkontorisse, aga mine võimalusel täna-homme, sest nad upuvad seal neisse asjadesse, mida vanasti meie ära viisime. 

Ja ainult kaks nädalat hoiavad, nii et kui haige oled ja peaks karantiinis istuma, siis... lähed ikkagi. Seisad seal kambakesi teiste tõbiste hulgas ja vahetad viiruseid. Mul on tegelikult ainult nohu, aga praegu ju ei tea, mis on mis. Läksin siis hommikul kohe avamise hetkeks ja sain asja sulnis privaatsuses aetud. 

Vägev, mul on nüüd kaks passi! Mitte, et neid niipea kuskil kasutada oleks...

17 kommentaari:

  1. Väga kena tööpind!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Meil sõber ütles, et tema meelest on liiga valge, aga minu jaoks ei ole olemas sellist asja nagu "liiga valge" :D

      Kustuta
    2. Mu unistuste köök on valgete kappide ja heleda tööpinnaga.

      Kustuta
    3. Mu sõbrannal on selline, imeilus!

      Kustuta
  2. Ilus :) Uues köögis on mõnus toimetada (eelmisel aastal vahetasime oma köögi tervikuna välja).
    PS! mul on nüüd roostevaba tööpind + kraanikauss (tõepoolest mustus jääb näha, tuleb iga kasutuskorra järgi puhtaks teha).

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kraanikausi osas mõtlesin ma selle peale, et kui nõudepesumasinat ei oleks ja pidevalt kraanikausis veega solberdaks, püsiks see kindlasti palju kauem puhas. Aga see uus on põhimõtteliselt töövaba lahendus - mustus ei jää üldse näha.

      Kustuta
  3. Väga äge köök. Heledamad tööpinnad annavad sõna otseses mõttes valgust juurde!

    Ja oo, kaks passi... you lucky dog =) Mul on kah kodakondsuse saamise paberid sisse antud, aga karta on, et kiiret menetlemist hetkeolukorda arvestades oodata pole. Kas võib küsida, mis Kanada kodakondsus maksab? Meil siin on $725, filing + biometrics.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jaa, annavad onju?! Seinaga sama asi - sellises kliimas, kus talv on üleni hall ja vihmane, on kuritegelik terve sein tumehalliks võõbata.

      Kodakondsuse taotlus oli 630 dollarit ja hiljem pass 160 (10 aastat kehtib). Ma just ütlesin Matt'le, et mul on niiii hea meel, et kogu see asi napilt enne viiruseõudust tehtud sai. Ja muud asjad ka, hambaarsti juures käisin väga hiljuti, pap-test sai tehtud. Pheew. Abiks ikka!

      Kustuta
    2. OK, teil siis tuleb kah üsna kena kopikas välja käia, kodakondsuse eest. Ma miskipärast arvasin, et teil on odavam.

      Esimese maailma majapidamismure: kas ebamugav polnud kahe auguga kraanikausilt ühesele üle minna? Mul on kahene, ja olen alati hädas, kui kusagil külas või hotellis pean ühest kasutama.

      Kustuta
    3. Ma nimelt valisin ühese, sest mida sa kahega teed? Nõusid peseb meil masin, nii et selleks pole vaja. Mina panin tavaliselt ühele poole neid purke ja pakendeid, mis oli vaja garaaži viia ja teisele poole nõusid, mis tuli masinasse laduda.

      Kustuta
    4. Ahjaa, muidugi, nõudepesumasin! Siis muidugi. Ma unustasin selle asjaolu täitsa ära, kuna meie nõudepesumasinat ei kasuta, töötab põhimõtteliselt panipaigana =)

      Kustuta
  4. Anonüümne21/3/20 10:35

    Uus ilus kraanikauss teeb meele rõõmsaks küll :), mis materjalist on? Odavalt saab kanaadalaseks hakata, briti kuninganna alamaks tahtmine maksab £1330.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kanadalased on samuti Briti kuninganna alamad, ta ju ka meie riigipea! :)

      Kraanikauss on see siin: https://www.us.kohler.com/us//productDetail/kitchen-sinks/1375481.htm?skuId=1375453&brandId=1130695

      Kustuta
    2. Link läheb automaatselt valgele, aga meil on sealt viimane värv - graphite.

      Kustuta
  5. Unistan minagi Kanada passi näpu vahel hoidmisest, aga hetkel on selleni veel vääääga pikk tee.. Vähemalt Sinu pilt ja ilus lugu annab jõudu :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mina kadestasin kogu aeg Matt'i passi, et tahaks kaaaaa! Ja nüüd ongi. Täitsa uskumatu tundub ikka veel.

      Kustuta