30 august, 2013

Vihm - lõpuks ometi!

Mul oli neli vaba päeva, täna siis viimane. Ilmateate kohaselt pidi iga päev sadama, seega tühistasime esialgsed plaanid Whistler'isse mägimatkale mineku osas ja passisime kodus. Vihmavarjus. Häda oli aga selles, et vihma ei tulnud. Päike paistis, soe oli ka. Pagana sünoptikud, ma ütlen!

Täna hommikul tabas meid ehe koerailm. Pime ja märg. Hästi lahe! Fantaasia juba lendas, mõtlesin, et panen küünlad põlema, kerin end pleedi sisse ja loen raamatut. Tühjagi! Selleks ajaks kui hommikusöök söödud, oli vihm end kokku pakkinud, õues valgeks läinud ja nüüd ähvardab jälle ilus ilm tulla. Kaua võib?

Minu meelest oleme petta saanud! Kolisime linna, kus pidi katkematult sadama, valisin juba maailma kõige mugavamad pehme voodriga kummikud välja, aga kuidagi totter on neid osta kui isegi pilvi pole näha...

See-eest avati üleeile meie kõrvalmajas maailma suuruselt teine Victoria's Secret'i pesupood. Oh seda õnne! Uksed tehti lahti hommikul kell 6, selleks ajaks oli juba mitukümmend inimest järjekorras ootamas (ei, mitte mina, lehest lugesin). Iga vähemalt 75 dollarilise ostuga anti kaasa tasuta vihmavari. Päeva lõpuks oli igal teisel kesklinna piirkonnas liikuval naisel oli üks selline käevangus. Kui juhtute talvel Vancouverisse tulema ja imestate, miks kõigil roosad varjud on, siis teate...


Hiljuti oli keegi mu blogisse jõudnud sellise otsingusõna abil: "Kuidas koduste vahenditega pilve tõmmata". Tere tulemast! Koduste vahendite kohta ei oska kahjuks nõu anda, küll aga võin kätte juhatada piirkonna, kus kogu pilverahvas ringi hängib. Kurikuulus Hastings Street siis.

Kui me esimest korda sinna sattusime, tundus natuke kõhe. Kustav tahtis pissile minna ja mina ütlesin, et ära isegi mõtle mind siia keset tänavat üksi seisma jätta! Nüüd käin seal vahel täitsa vabatahtlikult jalutamas. Hiljuti vaatasime huvitavat dokumentaali Vancouveri kodututest/narkaritest, seal väideti, et Hastings on üks Põhja-Ameerika jubedamaid piirkondi.

Ma pole üldse nõus! Vastupidiselt näiteks New York'ile, ei tegutse siin relvastatud gängid, vaid endaga hädas olevad inimesed, vaimuhaiged ja narkomaanid. Sotsiaaltöötajate paradiis! Eile seisis kõnniteel üks tädi, kes sõimas puud. Kogu hingest! Argumenteeris, vehkis kätega, kohati tõstis häält. Puu kannatas kõik rahulikult välja.

Iseendaga räägivad paljud. Üksteisega käib samuti elav keskustelu, kõik paistavad sõbrad olevat. Kustav kohtas ükspäev naist, kes kammis juukseid, ainult et kammi tal polnud. Kuna kõik siin ilmas on suhteline, võime olukorda vaadata ka nii, et viga on Kustavis, kes kammi ei näinud. Naisterahval polnud selle puudumisest ju vähimatki probleemi.

Triinu ja Mosu lemmik oli mees, kes keset tänavat enda järelt nähtamatu ukse kinni pani. No ütle siis, et pole toredad!

Täitsa omaette rahvas on vanaldased prostituudid. Mine võta kinni kui vanad nad tegelikult on, aga välja näevad kohutavad. Enamik neist meenutab luukeresid. Veel on silma jäänud üks paar, kes alati tõelises üksmeeles ringi kulgeb. Naisel on hästi ilusad juuksed, täpselt nagu šampoonireklaamist - paksud, läikivad, hästi pikad. Aga hambaid pole see-eest mitte ühtegi. Muidu väike ja sale, selja tagant võiks teda tõeliseks kaunitariks pidada. Nägu nagu õudusfilmist. Aga nad on mõlemad sellised lahked, alati naeratavad mulle. Ja armastus paistab neil kah olevat, väga vahva paar.

3 kommentaari:

  1. Tunnen, et pean natuke vist vabandust paluma, et jah meie blogi pole tõesti kaua täiendust saanud. Ajad aga muutuvad ja nüüdseks pesitsen mina Calgarys, Calgarys olnud blogipidaja on nüüdseks tagasi Eestis ja minu kaas blogija Mihkel on hetkel Kai ja Silveri juures Torontos.
    Aga tore on, kui keegi viitsib ikka veel blogida ja hea meelega loen jutte Vancouverist :).
    Jõudu kirjutamisel,
    Maren

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No näed! On ju millest kirjutada küll :)

      Kustuta
  2. USAs kuskil oli kunagi Victor's Secreti nimeline sekslelude pood, aga kuna Victoraia's Secret kaebas nadnende brändi imidži kahjustamise eest kohtusse, olid nad sunnitud poe ümber nimetama ;)

    VastaKustuta