31 detsember, 2017

Lapse tuba

Kohalikke beebifoorumeid jälgides oli mul juba ammu tunne, et olen lapse toa sisustamisega lootusetult hiljaks jäänud! Siin on enamikul esimese trimestri lõpuks seinad roosaks või siniseks võõbatud ning kapp riideid täis. Ma kunagi juba kirjutasin, et Kanadas ja USA's saab laps tavaliselt kohe oma toa ja sellel toal on alati mingi teema - kas värviteema või superkangelase teema või...

Mina ei tahtnud teemat. Ma arvan, et lapsel on täiesti ükskõik, mis värvi on seinad ja mulle sobib see neutraalne värk, mis meil siin juba oli. Tuli ainult võrevoodi osta ja olemas! Kummuti peale panen vist mähkimisaluse, aga kindel veel ei ole. Suure osa ajast veedan nagunii elutoas, nii et ilmselt mähin, kus juhtub.

Riided panin kappi pikkuse järgi, et ei peaks hiljem nuputama, mis võiks parajasti selga mahtuda. Enamiku riideid olen ostnud taaskasutusest, ainult paar üksikut hilpu on uued. Beebid kasvavad ju sellise hooga, et pooli asju ei jõua selga pannagi kui juba väikseks jäävad!

Jaanuaris tuleb baby shower, sest viimase aasta arst-residentidest ja nende kaaslastest on hetkel rasedad lausa neli. Ja kohe nii hästi ajastatult, et kõik neli titte sünnivad kahe kuu jooksul. Kuna me ka muidu omavahel tihedalt suhtleme, otsustasime, et tuleb ühine baby shower, muidu on igal nädalavahetusel uus pidu. Sealt saab ilmselt ka veel natuke riideid ja träni ja kui hiljem tundub, et miskit on ikka veel puudu, võin juba koos lapsega shoppama minna.


Ma olen teistelt emadelt kuulnud, et päris keeruline on last oma magamistoast välja saada kui ta seal olemisega juba ära on harjunud. Ja kuna külalistetoas, mis nüüd lapse toaks muutus, oli voodi nagunii olemas, otsustasin, et hakkangi hoopis seal magama ning kui laps on üksi jäämiseks piisavalt suur, kolin vaikselt meie tuppa tagasi. 

Esimestel nädalatel jääb Matt töölt koju ja kuna tõenäoliselt ei kalpsa ma kohe pärast sünnitust veel väga rõõmsalt ringi, saab tema öösiti last mähkida ja kussutada, mina lihtsalt lesin ja toidan. Seega ostsime meie toa jaoks sellise reisivoodi, millel on kõrgemale tõstetav beebiosa. Vaevalt me voodiga kuhugi reisima hakkame, aga seda saab hiljem "beebivanglana" kasutada kui ta juba ringi liigub ja endal on vaja korraks duši all ära käia või õhtusöök valmis teha.

Kui lapse tuppa kolin, saab Matt normaalselt magada ja mina ei pea öösel muretsema tulede põlema panemise või kolistamise pärast. See tähendab ka seda, et hommikul ei pea mina tema äratuskella kuulma, sest tal on igaks päevaks vähemalt kümme äratust (mõneminutiliste vahedega). Ja üles tuleb alles siis kui kell-raadio üürgama hakkab, telefoniäratused on lihtsalt eelsoojenduseks. Nii et meil on mõlemal kasud sees!

7 kommentaari:

  1. Head vana aasta lõppu! Ühes foorumis väljamaalastest kasutajad imestasid, et eestlased soovivad just head vana aasta lõppu ja uue algust, või aastavahetust, et vana aastat nagu eriti teistes maades ei mainitagi. Kuidas sellega seal teie kandis on?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Sama siin, vanast aastast pole üldse juttu. Nii vana aasta lõpus kui uue alguses soovitakse head uut aastat. Eestis on ju kohe täielik süsteem, lisaks vanale ja uuele aastale soovitakse mingist piirist edasi ka "head seda aastat". Ja osad inimesed ärrituvad kui pärast seda piiri keegi "head uut aastat" soovib, sest siis justkui nagu ei tohi enam "uut" mainida. Igatahes jah, siin on ainult üks variant kasutusel, hea lihtne! :)

      Head vana aasta lõppu sulle!

      Kustuta
  2. Jah, peale Kolmekuningat, st 6.jaanuari nagu ei tohiks, siis öeldakse alati, et siis peab pudeliga tulema (väga napakas ütelus minu arust, kvalifitseerub samasse liiki kui see, et kui teietatakse ainult rasedat naist, kuna too pole enam üksi, vaid "kaksi". Labane, noh). Aga selle vältimiseks ütlen ma ka, et SEDA aastat. Samas - kui ma pole inimest ammu näinud ja teda siis veebruaris näen, miks ma ei tohiks talle siis südamest head uut aastat soovida? (no märtsis vast enam tõesti mitte).

    VastaKustuta
  3. Anonüümne1/1/18 04:28

    Minu Ameerikas kasvav laps hakkas oma toas magma alates 6.elukuust. Piisavalt väike, et ta ei saanud veel arugi ja kõik sujus, sest ta on sünnist saati hea magaja. Mis mähkimisalusesse puutub, siis mina näiteks ei kasutanud seda üldse. Vahetasin oma voodi peal (kuna voodid kõrged siin) või diivanil või üldse maas. Baby showeri peale mõeldes tuli kohe meelde see, et kõige mõttetum kink on minu meelest diaper genie ja sellele järgneb wipe warmer :)
    Tahtsin soovitada Aden+Anais swaddle tekke, need on sellised õhukesed, peaaegu nagu linad, väga praktilised. Mul siiani (laps 4a) reisides alati kaasas, küll vaja päikesevarju või külje alla panna või on jahe jne. Mina ostsin neid TJmaxxist. Üks asi, milleta mina esimestel kuudel läbi ei saanud, oli kõhukott. Kasutasin Ergobabyt, soovitan soojalt.
    Head vana-aasta lõppu ja kõike ilusat uueks aastaks!

    VastaKustuta
  4. Ja keegi pole sulle Head uut aastat soovinud - nurrrjatud! Mina igatahes soovin. Kanadele ka paid, kuigi nad neist ilmselt ei hooli.
    Niagara kosk pidi jumalast jääs olema, kuidas teitel? Kuigi teil ehk "meretagune asi", ehk ei ole nii hull, et lausa 20 kraadi pakast (Celsiuse järgi, aga mis see Fahrenheitides teeb?)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Head uut aastat!

      Meil on siin soe, +6 kraadi, täitsa tavaline kohalik talv. Kanada lääneranniku lõunaosas ongi täiesti teine kliima kui ülejäänud Kanadas, kus talviti on enamasti ikka käre pakane.

      Kustuta
  5. Ja ikka veel ei mingeid müügimisi, ovatsioone ja lipuheiskamisi üle terve Soolavarese. Ei tea, kas oodataksegi ülehomset, et siis pudeliga tulla ((8O

    VastaKustuta